2022-01-04 08:47:59• hírek • Bede Emőke

Ezekből az országokból érkezik a legtöbb lopott jármű Romániába

2021 első tizenegy hónapjában a román határrendészek összesen 151 olyan járművet, köztük 122 személyautót azonosítottak, amelyeket a hatóságok valamilyen oknál fogva – legtöbbször lopás miatt – már kerestek. Ez mindössze hajszálnyi csökkenést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest, amikor mintegy 156 jármű behozatalával próbálkoztak.

A legtöbb járművet a Magyarországgal közös határszakasz átkelőinél szerették volna Romániába hozni, ezek közöl is a „legforgalmasabb” az Arad megyei Nagylak II., illetve a Szatmár megyei Pete volt, de voltak jelentős fogások a bolgár és a moldáv határszakaszon is.


Az elmúlt év adatai szerint a legtöbb, Románia határain feltartóztatott jármű Németországból, Olaszországból, Norvégiából, Spanyolországból, Bulgáriából és Franciaországból érkezett, legtöbbjük luxus- és középkategóriás autó.


Az esetek többségében a kormánynál ülők azt állították, hogy fogalmuk sem volt arról, hogy lopott járműben ülnek, ők csupán „jóhiszemű vásárlók”. Sokan voltak továbbá azok is, akik bevallották, valaki szép summát fizetett az autó hazahozásáért, viszont ők is egyöntetűen kötötték az ebet a karóhoz, hogy az autó előéletéről semmit sem tudtak. A határrendészet minden esetben bűnügyi nyomozást rendelt el az érintett személyek ellen, a kocsikat és egyéb járműveket pedig a hatóság székhelyére szállították a vizsgálat végéig.


A lopott járművekkel kapcsolatos bűncselekményekben egyébként nem csak román állampolgárok vettek részt, hanem bolgárok, spanyolok, svédek, irániak, lengyelek, törökök, ukránok, moldovaiak, magyarok, illetve németek is.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: